top of page

De Orde van de Dagen

Foto: Sofie Silbermann

Tekst: Maarten Mertens

 

De Orde van de Dagen

een online lezing

 

“Ik hoor mezelf er omheen praten en denk: zeg toch wat je te zeggen hebt. Maar kan dat niet het allermoeilijkste zijn wat er bestaat?

Zeggen wat je te zeggen hebt?” 

 

Op maandag 5 april 2021 om 20u lezen Simone Milsdochter, Tom Van Bauwel, Tine Roggeman, Marlon Leue en Felix Meyer voor het eerst De Orde Van De Dagen, een nieuwe toneeltekst van Maarten Mertens, met muziek van Laurens Vanhulle. De lezing zal integraal te volgen zijn via Facebook en Youtube en kan nadien herbekeken en/of herbeluisterd worden via deze website.

De Orde van de Dagen speelt zich af tegen het decor van een stadstheater in de jaren negentig van de vorige eeuw. In een tijdperk dat overloopt van optimisme getuigen vijf personages vanuit hun sterk contrasterende perspectieven over een liefdesgeschiedenis die ieder van hen tot wanhoop drijft. Omdat ze er niet in slagen elkaars motieven te doorgronden, zakken ze steeds dieper weg in een moeras van misverstanden. In deze tragedie dreigen de personages één voor één ten onder te gaan aan het onvermogen het eigen verlangen onder woorden te brengen en dit in een tijd waarin wat gezegd kan worden op het punt staat ingrijpend te veranderen.

Link Facebook

Link Youtube

Podcast

hangout

Production + idea: Line Pillet

Camera: Ryby Van Der Kooij

Hangout is an ode to isolation and stillness. It is a modern translation of Andy Warhol's Screen Tests from the sixties. The lens is a mirror or window to another.

define beauty

Never look at the sun

Production: capture;studio & Cadence Paris

Idea: Baloji 

Concept: Nowness - Define Beauty

Creative polymath Baloji opens up the skin bleaching debate in this visual ode to black beauty

 

Using his trademark assemblage of esoteric costume and visual metaphors, Congolese-Belgian hitmaker and filmmaker Baloji explores the practice of skin lightening in black communities. Euphemistically described as ‘brightening’ or ‘toning’, skin bleaching takes many innocuous forms—such as creams, buffs and soaps—to deal with hyperpigmentation, but is more often used by women to emulate Eurocentric beauty standards.

bottom of page